2020-01-16 2592 浏览
🦁狮子山下体现土地问题,一班朋友成日都要苦恼喺边度gathering,呢间party room唔单止可以唱K🎤打麻雀,仲可以烧烤🍢或打边炉。.乐坛名人关家姐曾经有一句歌词讲到:「家中餐枱不想招呼三五知己。」(暴露年龄系列🙈,未听过呢首歌可以自己search下)点解唔想招呼人? 原因好简单,就系屋企豆腐润咁细,转身射个三分波🏀都冇位,成班人嚟到企晒喺度,你话几冇瘾,仲要而家啲上车盘全部老链咁远,黎到打两舖机🎮食两条肠已经执得包袱,仲gather乜鬼嘢ing姐!.所以,gathering真系要揾间就脚又够大嘅party room。小妹以前观塘区返工,约旧同事通常都嚟返呢头,search到有间新party room,竟然有得BBQ!本身天气凉凉地想去郊野公园BBQ🔥而家可以喺市区添😱10条友黎,每人只系消费$300-450,可以唱下K🎤打下牌,再加埋烧烤(有得任烧海鲜!🦐)或打边炉,玩左成四粒钟,其实真心几抵玩。.呢度啲食材好新鲜,老板话系日日清,唔会摆隔夜,个别食材会因应当日的供应而调整,今次食左大头虾,蚝,青口,带子,鱿鱼筒🦑等。.最钟意就系鱿鱼筒🦑由日本空运到港,开始收水时,涂上微甜蒲
最钟意就系鱿鱼筒🦑由日本空运到港,开始收水时,涂上微甜蒲烧鳗鱼汁,烧好后切条,入口弹牙而且有嚼劲,仲有少少焦香添。
另外,烧蚝,青口,带子一分钟后加啲自家制的蒜蓉酱,令本身已经好鲜甜嘅海鲜变得惹味,我烧左好多转😋。而大头虾亦都系我最喜欢之一,我当日食嘅系大头虾🦐虾肉非常有弹性同新鲜,有啲仲食到入面有甘香嘅虾籽。
🥩肉类方面,大家烧烤通常会用蜜糖🍯但嚟到呢度我推介大家烧扒类时搽蒲烧鳗鱼汁,相当夹。想赞一赞佢地啲肉冇雪藏味,唔会出晒水,而店家腌制肉类时特登唔加豉油,色泽虽然冇咁靓,但烧出嚟无咁容易焦黑⚫而且竟然又够入味㖞,我都好想知佢到底点腌。
如果你去party room除左for 一班人👯‍♀一齐玩,仲想食好西,我推介你地试下呢度。👍🏻
  • 烧扇贝
  • 烧鱿鱼筒