2024-07-16 76 浏览
.之前经过尖东站见到已经想试‼️但咁啱上次非常赶时间冇买到🥲今次又经过😆一定要买黎试吓🤤呢间布丁烧系由葵广开始做起,而家系香港已经有4间分店啦👍🏻原来呢间舖系由一对专诚去台湾学艺👩🏻‍🍳的夫妇👩‍❤️‍👨开设嘅,有好多唔同创意嘅口味😋所有布丁烧都系呦呦🦌鹿鸣每日新鲜出炉㗎💯口味仲好有特色㗎❤️‍🔥 今次试左开心果🍮布丁烧好浓郁香醇嘅开心果香味🤤唔会过份甜🖐🏻配埋焦糖真系好夹💯由焦糖🥛牛乳🍮布丁➕芝士🍰蛋糕而成甜得黎唔会腻口感仲好有层次架🆙每个布丁烧上面都有一d鼓励既字句😍食法都唔简单㗎🤔要跟住步骤食🤩倒出布丁烧的方法👇🏻1️⃣焦糖整齐在杯底2️⃣拿起布丁杯,摇一摇,将最底啡色的焦糖摇上来3️⃣见到焦糖在杯的四边散开就OK了最后反转个布丁烧,用力捏一捏个杯倒落个碟到,就可以食用喇🤤真系名正言顺嘅散水饼🖐🏻🌊山浪手工港式奶茶🥤呦呦鹿鸣特别同山浪奶茶 @mtwaves 合作,山浪为这次合作特地调配的回甘茶胆👍🏻带来了一款全新口味的布丁烧一「港式奶茶布丁烧。茶走」‼️奶茶好香好滑😍好岩我口味@deerliciouspudding🦌呦呦鹿鸣布丁烧📍葵芳葵富路7号葵涌广场3楼TOP世界 3069 T5-T6号舖📍铜锣

今次试左开心果🍮布丁烧

@deerliciouspudding
🦌呦呦鹿鸣布丁烧
📍铜锣湾礼顿道134号希云大厦地舖
📍旺角T.0.P商场MTR/楼层K01-02
📍尖沙咀河内道 18号K11购物艺术馆 B2楼7号Koisk

#散水饼 #开心果 #台湾夫妇 #茶走 #foodie #blogger #育儿亲子乐