2022-09-10
难得一间位置就脚,味道唔错。难怪weekend晏就1点黎到都等左半个钟先入到。Cafe店面唔算好大,座位与座位之间距离较近,较为迫夹。想打卡影靓相嘅话,就要睇你好唔好彩坐唔坐到靠近门口嘅座位//室外门口位 (不过街边人车尘都较多)▪️手撕猪肉班尼迪蛋 $95手撕猪肉调味十足,更带焦香。配埋爽脆嘅青苹果丝同微酸嘅酱汁,食落又几清新~ 法包外脆内软有咬口。加上流心蛋,整个湿润度很够之余,垫底嘅面包又唔会变到太湿太腍。▪️香葱蒜蓉忌廉芝士包 $45蒜蓉包外脆内熟,中间满满蒜蓉cream cheese,甜甜地蒜蓉味都算突出。面头有唔少葱粒同芝麻,几香口呢~ 不过重口味人士抱有太高期望,食落就觉得蒜味无想像中咁浓烈。同埋整体偏甜,如果可以加返少少咸味就好啦~▪️伯爵茶焦糖布甸 $45布甸质地软滑,而唔系属于挺身弹牙个种。伯爵茶味好浓,但蛋香相较微弱。布甸本身甜度唔高,加埋焦糖都几balanced,表面仲洒左啲茶叶碎添~▪️Matcha Latte $40/Hot普通~ 偏淡左啲,胜在甜度低
▪️手撕猪肉班尼迪蛋 $95
▪️香葱蒜蓉忌廉芝士包 $45
▪️伯爵茶焦糖布甸 $45
▪️Matcha Latte $40/Hot
普通~ 偏淡左啲,胜在甜度低