2023-01-04 939 浏览
呢间饼店被誉为布甸包既表表者,睇其他食评讲到需要排队先至买得到😌😌咁啱呢一日经过佐敦,见到门口冇人排队,就谂住入去睇吓有咩卖😆😆竟然见到有布甸包卖,我问店员呢个包应该热食定系冻食,店员话系冻食。不过我买咗返屋企之后都系决定用气炸锅整热佢!咁样令到个包表面更脆,而且布甸仲热热地咁,口感很出色!除咗布甸包,我另外仲买咗咖啡松饼,因为呢一个松饼真系太香!基本上隔住个玻璃都闻到佢嘅香味!另外仲买咗3Q饼,写住入边有麻糬、蛋黄、肉松、红豆! 我本身系一个好钟意食麻糬嘅人,所以忍唔住买返去试下!返到屋企之后,我用气炸锅返热咗呢三样嘢。最好食嘅系布甸包,布甸唔会太甜,而且非常流心!系好味😋之选! 焗热阻之后,亦都唔会太甜(我相信冻食会比较甜)咖啡松饼,仍然好香,但系识落其实冇乜惊喜。因为其实佢冇乜味,口感又未做到一个好出色嘅scone咁外脆内软。(可能我喺英国回来,对scone要求比较高)🥲最令人失望既系3Q饼,好干,唔酥!咬落去嘅内涵,亦都冇乜特别!🥲🥲

返到屋企之后,我用气炸锅返热咗呢三样嘢。

外卖自取