2023-09-03 1192 浏览
喺铜锣湾行望到希慎6楼有几间餐厅,望落应该系新开㗎,咁我就入咗去食饭!▫️SOYOKAZE 风▫️由普雷森凤梨兰姆酒、薄荷、青柠同梳打水混合而成嘅一杯Cocktail (๑˘ ₃˘๑) 凤梨酸甜兰姆酒、青柠同埋薄荷取得一个平衡,系夏天小清新之选。▫️KAJITSU 夏の果实▫️呢款由季威士忌、蜜糖同蓝莓混合而成,季威士忌酒精浓度较高♪( ´▽`)加入蜜糖令你杯饮品带有微微香甜,伴随着蓝莓果香,个人觉得饮落都几香醇比较容易入口。▫️SUIKA SODA 西瓜青柠梳打▫️夏日炎炎梗系要饮番杯西瓜青柠梳打啦,你杯颜色嘅渐层效果好靓,劲打卡able (◐‿◑)香甜嘅西瓜味道配以青柠梳打汁,真系好夹好醒神呀。▫️CORN KAKIAGE 玉米蔬菜天妇罗▫️呢款天妇罗好特别,虽然系素食,但系超级惹味~(≧▽≦)/~由甜玉米、茄子、枝豆加上天妇罗炸粉混合而成嘅一款天妇罗,炸得香脆,而调配嘅日式七味粉、微辣口感超正。▫️TONKOTSU TSUKEMEN 豚骨浓汤沾面▫️沾面软硬度适中配以猪骨浓汤,食得出有猪骨油香,面条弹牙◦°˚\(*❛‿❛)/˚°◦每啖都食到豚骨香味,另外,配料都好丰富,温泉蛋仲流心添ψ(`∇´)ψ加

▫️SOYOKAZE 风▫️

▫️KAJITSU 夏の果实▫️

▫️SUIKA SODA 西瓜青柠梳打▫️

▫️CORN KAKIAGE 玉米蔬菜天妇罗▫️
呢款天妇罗好特别,虽然系素食,但系超级惹味~(≧▽≦)/~

▫️TONKOTSU TSUKEMEN 豚骨浓汤沾面▫️
沾面软硬度适中配以猪骨浓汤,
食得出有猪骨油香,面条弹牙◦°˚\(*❛‿❛)/˚°◦每啖都食到豚骨香味,另外,配料都好丰富,温泉蛋仲流心添ψ(`∇´)ψ加分。

下次再试吓其他餐厅先!