2014-12-13 2702 浏览
朋友生日,上周六要和朋友系铜锣湾吃饭其实系一件几困难的事,除左周围到处都是人之外,要排餐死之外,而且仲要迁就他们的口味,但今次我地成班朋友就比哂一位朋友话事,佢就去拉我地去左希慎,我地看到楼下的南小馆都已经排了一条长长的长龙,我地选择左排,大约等了差不多30分钟,终于可以安排我地入座,对星期六的铜锣湾来说,我地都认为是可以接受的。朋友话,黎呢度,食小笼包都是指定的动作黎,我都颇钟意食小笼包,佢个鲜肉小笼包,个皮唔算太厚, 肉汁多而肉鲜,味道相当之不错,我地总共叫左2笼。而另外,我地仲当然仲另外叫左呢度既香葱大饼,一开始睇落去好似好厚,谁不知呢度既师傅做好松软,夹埋肉同葱一齐食,一定要趁热吃啊,味道超好,整个饭局十分满足。