2024-02-19
行过旺角中心几次,都见到广告介绍低层有食巿,疫情严重时入去睇过咩都无,原以为执哂,原来要再落多一层,先发现新大陆!吸引我嘅广告系炸鸡! 经常去旺角中心果一带,但果头无咩好食,有多一个选择当然 happy 啦! 更何况系我钟意嘅炸鸡㖭!餐厅店名 Popeyes 大力水手? 香港好少见哩间炸鸡店.点咗份二人套餐,有鸡中翼3只,鸡上脾同鸡下脾各一,薯条,薯薯,饮品点百事同橙汁汽水.优点:1, 够热! 热到有D辣手! 唔似德克士炸好哂D鸡之系放系到摊到冻哂.2, 份量足! 绝对好过家乡鸡果D偷工减料BB鸡! 细到好似食乳鸽,所以唔再帮衬家乡鸡了.3, 薯条望埋去好似炸得过火,但仍艋外脆内软脆得香口.4, 薯蓉够滑.5, 松饼系另购,口感比家乡鸡出品更松软.缺点:1, 薯蓉加上D不知名酱,最大问题系辣! 但女友小熊话唔辣....2, 炸鸡外层脆口,但炸得过火,鸡中翼还可以接受,但鸡上脾接受唔到! 炸到干身又鞋口!3, 炸鸡又系有D辣,虽然唔系辣到跳舞果种,但薯蓉又辣鸡又辣,唔好辣嘅我有D受不了.....都系2派克夹自己口味!哩层仲有其他餐厅,下次试其他美食再出食评!
优点:
3, 薯条望埋去好似炸得过火,但仍艋外脆内软脆得香口.
4, 薯蓉够滑.
5, 松饼系另购,口感比家乡鸡出品更松软.
缺点:
都系2派克夹自己口味!
哩层仲有其他餐厅,下次试其他美食再出食评!