2024-11-13
最近可能对海有缘份, 这个星期帮衬嘅酒楼 都好幸运咁样坐到靠海景 ( 大家可以睇睇我 attached 嘅相片, 有一条唔系太靓嘅桥景,同埋一个唔系太靓嘅蓝巴勒海, 不过香港有咁样嘅海景望都算系 优质化咗一餐 食饭嘅时间) 硬系觉得有啲唔忿气点解 而家嘅东海荟做唔出以前食落去 淡淡香𠮶种虾仔饭,啱啱好唔会太软亦冇可能太硬嘅饭质咁。 做饭好紧要好多时候我选唔选择去呢间酒楼都系睇佢嘅蒸饭有冇水准; 曾经呢一间酒楼做嘅饭令我每日都有肿 眷恋嘅心情想返嚟再食多一次早上嘅蒸饭,但系唔知几时几日 突然间佢哋嘅饭水准 跌晒 watt; 唔算但系好难食但系以前我觉得有 90分以上而家你当 69.9啰 叫咗个腊肠蒸鸡饭味道蒜唔错 ,跟住 装叫排骨同埋 鸡脚。 静静地三样嘢 都 ok嘅今日叫咗两壶茶, 佢哋嘅茶质素畀完全都差咗,以前冲几次都好好味而家除咗第一次之后都会有苦涩味。
叫咗个腊肠蒸鸡饭味道蒜唔错 ,跟住 装叫排骨同埋 鸡脚。
静静地三样嘢 都 ok嘅