🐮❤️一入餐厅就俾满满嘅天灯吸引,上面写左好多金句,好钟意 希望所有事情都像长胖一样简单, 祝大家2023年都活得简单轻松🐮今次拣左澳州m5和牛吃到饱,每位会有两条牛舌芯,超!好!食! 牛舌芯烧完都好有嫩,一咬即断,牛味又够香浓除左牛舌芯 呢个餐特别之处系有澳洲m5和牛、安格斯牛小排同期间限定嘅澳洲和牛板腱。其中特别推介牛小排同牛板腱,油脂分布均匀,油花好靓,👅另外都非常推介黑椒洋葱牛舌,烧到一半加埋黑椒洋葱,入口非常惹味,呢个encore左好多次餐厅有好多种酱,其中最特别嘅系黄金酱,黄金酱系蔬菜汁加台湾麻油。食落好香麻酱味,直接点同包菜郁好食。仲有一种叫五味酱可以系自助区拎,系集酸 甜 辣 咸 香于一身,我会形容系比较似烧烤酱但酸d海鲜方面,呢餐有帆立贝同虎虾。帆立贝好新鲜好大只,虎虾新鲜爽口🐡另外有个烤鱼干都好好食 轻轻一烧配埋生啤一流 🍠除左烧肉 小食都好出色,就算烧肉好饱我都食左好多小澎湖花枝排、梅山酥炸薯等。 我最钟意卤水鸭舌同炸薯。鸭舌超入味,一路一路食食到停唔到口。炸薯面有梅子粉 ,食落微酸,减低炸蕃薯粒嘅油腻感🦐自助区仲有一个自制樱花虾拌饭,系白饭、葱、樱花饭、卤水同海苔
🐮

黑淑洋葱牛舌

帆立贝

🐡另外有个烤鱼干都好好食 轻轻一烧配埋生啤一流

🍠除左烧肉 小食都好出色,就算烧肉好饱我都食左好多小

🦐自助区仲有一个自制樱花虾拌饭,系白饭、葱、樱花饭、卤水同海苔拌埋,我落左好多樱花虾所以劲香口,忍唔住食左好多饭

🍵饮品主要推介四款冷泡茶,就算本身比较淡嘅玄米茶都够浓味

🍨最后仲有Haagen daz雪糕/鲜草芋圆,甜品限每人一个。今日嘅特别口味系红丝绒芝士蛋糕,入而有粒粒蛋糕,完美嘅甜品