2022-07-08 632 浏览
第一次帮衬系新蒲岗首店,人地门面企理,员工态度又殷勤。今次呢间鲗鱼涌店真系有待改善。差#1: 🤧 劲难开嘅玻璃趟门帮衬过都会明我讲咩,度门其实好明显日久失修,迟早有安全问题。另外,员工嘅私人物品周围摆,货又乱摆。差#2: 🤧 人手问题入到去,3点几,得我一个客,舖头有三位年轻员工,全部都冇戴口罩........冇人招呼,或者问我要啲咩。 其中两个挂住食米线、倾偈; 收银挂住睇外卖啲单。我已经讲咗想要order乜嘢,但佢地零反应——— 我再讲多次,收银终于应我:「好,等阵。」之后收银再同食紧米线嘅员工讲:「有人网上落单。一阵要送20杯外卖!」讲完照样大家若无其事。我体谅佢多单,等啦⋯⋯⋯企咗差唔多近10分钟,佢地咩都冇做,茶都冇整过一杯,佢先再问:「你要饮啲咩?」 真系晒晒人啲时间。好彩最后其中一位员工以5分钟都冇嘅神速整咗饮品俾我。差#3 饮品好稀因为唔系第一次饮,之前喺新蒲岗店都饮过一模一样嘅menu,但呢间分店冲嘅方式可能唔同,好似饮紧冰水咁,火龙果成份极少,好多碎冰。个啲nut cream比例同饮品差好远,有图有真相⋯味道真系好一般。

差#1: 🤧 劲难开嘅玻璃趟门
另外,员工嘅私人物品周围摆,货又乱摆。
差#2: 🤧 人手问题

之后收银再同食紧米线嘅员工讲:
「有人网上落单。一阵要送20杯外卖!」
讲完照样大家若无其事。

我体谅佢多单,
等啦⋯⋯⋯企咗差唔多近10分钟,
佢地咩都冇做,茶都冇整过一杯,
佢先再问:「你要饮啲咩?」

真系晒晒人啲时间。
好彩最后其中一位员工以5分钟
都冇嘅神速整咗饮品俾我。

差#3 饮品好稀
缤纷火龙果奶盖茶