2024-09-01
Santorini Greek Taverna — 周末早午餐套餐今日嘅时间位于湾仔区嘅西餐厅,主打希腊菜,配合埋餐厅嘅装潢设计特色,可以俾人一种置身于希腊异国风情嘅感觉。Make your Bruch Platter $280/位总共有五个类别可以选择,可以拼成按自己喜好嘅brunch platter 。1)EggsKagiana洋葱、蕃茄嘅炒蛋。Cheesy scramble芝士炒蛋,炒蛋略嫌有点过熟。2)Bread Pita Bread口感香口微微焦香,似印度薄饼。Carob Rusks类似烘脆左既面包蛋糕。3)DipTzatziki经典嘅希腊乳酪,青瓜酱。Eggplant dip另一款就系酸酸哋茄子酱。4)Salad 一款系青瓜为主嘅沙律,另一款就系芝士、紫洋葱嘅沙律。5)Meat Chicken SouvlakiBeef Souvlaki主食就叫咗串烧,一款鸡、一款牛,鸡肉本身有少少嚡,但系配上希腊乳酪酱之后正哂!牛肉就咁食就已经够晒肉汁。
1)Eggs
Kagiana
洋葱、蕃茄嘅炒蛋。
Cheesy scramble
芝士炒蛋,炒蛋略嫌有点过熟。
2)Bread
Pita Bread
口感香口微微焦香,似印度薄饼。
Carob Rusks
类似烘脆左既面包蛋糕。
3)Dip
Tzatziki
经典嘅希腊乳酪,青瓜酱。
Eggplant dip
另一款就系酸酸哋茄子酱。
4)Salad
一款系青瓜为主嘅沙律,另一款就系芝士、紫洋葱嘅沙律。
5)Meat
Chicken Souvlaki