2024-02-01 363 浏览
探访这间希腊餐厅,一道Dip Sampler就像美食接力赛,开始了我味蕾的马拉松🏃‍♂️。Pita Bread外脆内软,伴随四款截然不同的酱料:蔬味丰富嘅蚕豆蓉简直系素食爱好者嘅梦幻配搭,清新又实在;鳕鱼子Dip微带海鲜的鲜味,又有打柠檬增鲜嘅一笔,光滑过喉,几得意😋;茄子Dip那绵厚的口感,完美消除茄子可能带嘅水渍感,喺扎实嘅Pita Bread上系绝配;Tzatziki则将希腊乳酪的酸甜与青瓜的清脆揉合,咬落去既清新又惹味,真系正!至于Octopus Salad,食落去每一口都令人惊喜。烧焗八爪鱼Q弹又香,霸气地占据味蕾,配埋脆生生嘅蕃茄同青瓜,一系甜美、一系爽口,加上紫洋葱的微辛与青椒的微鲜,对味道嘅点缀简直系妙到家嘅👍🏼。一碟彷佛带住地中海微风的沙律,为晚餐写下完美嘅序曲。呢间餐厅嘅食物不但精致,而且满载著色、香、味。必须推介比大家,记得要提前订位呀!