餐厅主打法式fusion菜,听闻有几位米芝莲大厨坐镇🤩前菜 starter😋流浮山鲜虾滑饼 配 酸菜菠萝莎莎•咕噜甜酸泡泡 🍤虾滑好鲜甜,口感弹牙☺️配埋个酸酸甜甜嘅汁 好match 好开胃😍西洋菜忌廉汤💚同传统既中汤好大分别!打成汁既西洋菜mix 忌廉健康得黎口感幼滑☺️主菜 Main🍽炭烧安格斯西冷扒 配 黑松露蜜糖豉油汁🥩 💰$288我地order 左Medium但餐厅应该比左Medium well 我地 (?)因为我地都觉得块扒既肉质稍实同鞋🤥而且扒既中间唔系Medium 应有𠮶种嫩红色🤔要赞下个蜜糖豉油汁,拼埋牛扒好好味🤩香煎纽西兰比目鱼 配 川式剁椒汁🐟 💰208 👍🏻👍🏻Presentation 好似中式既煲仔饭🤣食得出个比目鱼非常新鲜,口感嫩滑多汁,Feel到层油脂慢慢渗出来,入口即化😍😍椒汁微辣 非常惹味🌶煲底仲有薯蓉,薯蓉吸晒比目鱼嘅油脂精华加上椒汁,净系食薯蓉已经觉得超级好味!💯💯👍🏻饮品 Drinks 🍹 Lemon tea 🍋 (跟餐不需另加💰)爱琴海 Aegean Sea 🌊 💰$68天蓝色卖相 非常吸睛🤩其实系一杯乳酸饮品,可以饮到淡淡橙味☺️ Fresh👍🏻玫

餐厅主打法式fusion菜,听闻有几位米芝莲大厨坐镇🤩

前菜 starter😋
流浮山鲜虾滑饼 配 酸菜菠萝莎莎•咕噜甜酸泡泡 🍤
虾滑好鲜甜,口感弹牙☺️
配埋个酸酸甜甜嘅汁 好match 好开胃😍

西洋菜忌廉汤💚
同传统既中汤好大分别!
打成汁既西洋菜mix 忌廉
健康得黎口感幼滑☺️

主菜 Main🍽

炭烧安格斯西冷扒 配 黑松露蜜糖豉油汁🥩 💰$288
我地order 左Medium
但餐厅应该比左Medium well 我地 (?)
因为我地都觉得块扒既肉质稍实同鞋🤥
而且扒既中间唔系Medium 应有𠮶种嫩红色🤔
要赞下个蜜糖豉油汁,拼埋牛扒好好味🤩

香煎纽西兰比目鱼 配 川式剁椒汁🐟 💰208 👍🏻👍🏻
Presentation 好似中式既煲仔饭🤣
椒汁微辣 非常惹味🌶

饮品 Drinks 🍹
Lemon tea 🍋 (跟餐不需另加💰)

爱琴海 Aegean Sea 🌊 💰$68
天蓝色卖相 非常吸睛🤩
其实系一杯乳酸饮品,可以饮到淡淡橙味☺️ Fresh👍🏻

玫瑰洛花茶🌹 💰$46
茶具优雅 精致,值得加分!☺️
酸酸地,啱晒消滞解腻!

甜品 Dessert 🍨
法式抹茶布甸挞💚 x 云呢拿雪糕🍨 💰$78
外型好似cake,但其实外层系挞皮!
啱啱出炉,挞皮松脆,热辣辣,非常香口☺️内馅系抹茶布甸,口感好似蛋糕般棉密,又有少少布甸Q弹嘅质感☺️
配埋云呢拿雪糕,多重口感👍🏻💯

焦糖布甸🍮 💰$88
其实系店员上错隔离枱,我见卖相唔错就帮佢影张相先🤣

木瓜雪耳糖水 💰$58 👍🏻💯
隐藏Menu (?) 店员热烈推介既甜品
听到个名仲以为系普通嘅中式甜品,但其实内里干坤😏
将木瓜雪耳糖水嘅食材整成大菜糕般质地既啫喱,顶层好似蛋黄嘅物体,其实系木瓜汁,笃穿个蛋黄 木瓜汁就流晒出嚟🤩
大菜糕嘅口感,食到啖啖木瓜雪耳糖水既味道,而且味道唔会好甜 正!
好有分子料理feel👍🏻💯

用餐时间两小时,中途可以周围影吓相打下卡📸☺️
虽然地方偏远,但真心值得既!
无论系食物定环境方面 都系非常高质!