餐厅除左铁板烧仲有Omakase,今次食既系铁板烧。二人前既「槐」套餐真系好丰富,到最后都要同师傅讲搞唔掂食唔到咁多,不过都照食晒🤰🏻🐟 本地马友铁板烧成日食银鳕鱼,旭用左本地无骨马友,经事前腌制,用左一夜干做法,煎一边肉,然后蒸。毋须落调味,加点柚子酸汁加青柠汁调配就非常香口。食完可以食埋旁边既龙珠果去油腻。🐚 北海道活带子配鱼籽仔日本空运北海道活带子,煎得好香,用左日本高汤伴碟。🇦🇺 澳洲鲍鱼呢只鲍鱼比左好多乐趣我地,鬼死咁生猛🤣切片上,调味咸咸地好林,用左日本舞茸菇同紫苏花做伴菜,有口感。🦐 马来西亚虎虾现场睇只虾大过我地手板,虾肉弹牙,用左浓郁既虾膏做汁,仲新鲜炸洋葱片🤤🐄 鹿儿岛和牛牛柳一向中意食和牛,入口即溶,可以点苹果加蒜汁或柚子汁,我就中意将独子蒜薯片加wasabi同岩盐一啖食。🐷 太阳蛋宫崎烟肉师傅话饱还饱,呢个要即刻食😂太阳蛋脆边,烟肉成件唔觉油腻👍🏻🍯 最后见师傅整紧个蜜糖toast,都知道我仲有个绿茶奶冻未食,心谂唔系我地既应该,点知都系😆 虽然好饱好饱,但真系好惹味同好脆🤤一定要留肚食啦

🐟 本地马友

🐚 北海道活带子配鱼籽仔
日本空运北海道活带子,煎得好香,用左日本高汤伴碟。

🇦🇺 澳洲鲍鱼

🦐 马来西亚虎虾