2021-11-16
铜锣湾一向美食林立,位置虽然相比市中心嘅餐厅逊色,胜在有吾少餐厅搭够,去到吾惊冇野食。最近原来戈度新开咗一间burger店,又可以试新野喇。里面环境吾算大,设计都花咗吾少心思,有colourful嘅灯牌。仲有吾同汉堡包嘅公仔🍔好得意😆牛肉都唔系一般嘅牛肉,餐厅采用和牛配burger,更有鹅肝、蓝芝士等高级食材。更加特别嘅系有各款三文治,都几健康美味。小食方面有黑松露薯条、炸芝士条等特色小食,估吾到仲有all day breakfast。🧀🍟 芝士薯条 (套餐+$20)首先试咗个芝士薯条,味道都比想像中浓烈,原来系好多芝士粉加薯条,味道出奇地系甜甜哋😆但其实几好食,作为薯条控嘅我表示一食就食到好多条。🖤🍟 黑松露薯条 (套餐+$30)跟住系黑松露薯条,呢家都有吾少cafe有呢道菜式,就咁睇已经见到好多黑松露粉喺表面😍本身仲配埋黑松露酱,黑松露酱味道比黑松露粉明显,中意黑松露嘅一定吾可以放过。第1款系经典手工和牛汉堡,都系一般burger有嘅配料,洋葱、蕃茄、生菜、芝士、烟肉,另外加钱加咗煎蛋,太阳蛋又靓又新鲜😙手工和牛好juicy,质感都好软稔,果然系高质素牛肉。烟肉都吾会太干身,亦吾会
🧀🍟 芝士薯条 (套餐+$20)
🖤🍟 黑松露薯条 (套餐+$30)
第1款系经典手工和牛汉堡,都系一般burger有嘅配料,洋葱、蕃茄、生菜、芝士、烟肉,另外加钱加咗煎蛋,太阳蛋又靓又新鲜😙手工和牛好juicy,质感都好软稔,果然系高质素牛肉。烟肉都吾会太干身,亦吾会太油腻。
原只龙虾三文治虽然系睇落贵啲,但真系感觉值呢个价钱呀。原只龙虾呈现眼前😍龙虾肉十分新鲜,中间夹杂住啲生菜丝同埋沙律酱,使得三文治口感更丰富。
叫咗杯特饮——血橙梳打,之前喺另一间西餐厅都饮过类似嘅饮品,味道好甜,呢间就冇咁,香橙味更鲜。