2010-06-04 60 浏览
离开堂口, 系离开堂记先啱, 师傅都唔算十分饱, 但又谂唔到食咩好? 于是继续同师妹四围游, 游下游下师傅口痕痕弹左句, 『不如食甜品?』师妹个咀当堂 『O』晒, 皆因师傅一向对甜品都麻麻地, 竟然会爆出一句咁样嘅说话! 喺冇异议下师傅就带师妹黎左呢间甜品店!入到去都几多人, 好彩有大把位, 坐底立即睇下有咩好食, 师傅见最近都几开心就拣个贴切少少嘅开心世界, 而师妹谂左好耐, 好似样样都想食, 最后柯打左个琉璃之恋!等左一阵就有得食, 师傅先讲下自己个开心世界, 开心世界系以杂果堆切而成嘅甜品, 面上布满鲜果, 有西瓜, 香蕉, 杧果, 西瓜同杧果都多汁鲜甜, 而香蕉师傅就略嫌干身, 鲜果下全部系大西米同白色凉粉, 大西米超级烟烟韧韧, 口感绝对一流, 而白色凉粉冇咩特别, 系大菜糕, 味道清清甜甜, 都几爽口, 感觉唔差, 系杧果汁底比较杰, 入口较黏, 但整体黎讲都唔错, 食完都真系几开心架; 至于师傅嘅琉璃之恋师傅都有试过少少, 西米爽口配上杧果汁底就几鲜, 十分舒服, 而配上另一个汁(唔记得咩汁) 味道反而一般, 整体而言师傅觉得一般!总括黎讲甜品依然出色, 价钱经济, 埋单

总括黎讲甜品依然出色, 价钱经济, 埋单五十几蚊, 十分抵食; 师傅食埋甜品已经饱到飞起, 而且十分满足, 两款甜品要师傅拣, 还是开心世界较佳! 但如果要拣甜品店, 师傅第一选择必定系呢间, 笑脸一定会比, 希望好快有下一次啦!
餐牌
餐牌