2023-09-25 22 浏览
今次黎到网上推介呢间席前铁板烧,地点好方便,尖沙咀好热闹嘅广东道,环境装潢简约带气派 ,座位十分舒适,相约朋友倾偈确实唔错。入门口店员热情招呼,比我哋感觉好好,好好礼貌。我哋今日试左$1280/两位既Lunch Deluxe for 2.🥄粟米冻汤,配荔枝渍番茄:一睇个名就知道系前菜,粟米整成汤,好清甜,渍番茄已入哂味。🥄蒸蛋 配龙虾汁配紫苏花蕊:滑滑的水蛋,配上好鲜甜嘅龙虾汁同香香的紫苏味,味道好配。🥄南非鲍鱼 配 饱鱼肝酱:厨师慢慢地先蒸左鲍鱼,在用少少盐耍上去,已经突显到鲍鱼嘅鲜味,好弹口好好味,另外鲍鱼肝用嚟整个汁,完美地配合左。🥄甘鲷立鳞烧 :慢火去炸,鱼鳞企哂起身,外观好特别,鱼鳞脆卜卜,配酸菜鱼汁椒麻味好特别。🥄沙巴虎虾:虾膏作为汁 ,配松草花香菇忌帘汁,另外配左自制虾油虾油,更提香。🥄鹅肝:配苹果醋,冰菠萝,成个组合好好味。厨师好有心机煎到鹅肝煎到两面金黄色,有啲脆口嘅感觉。🥄薄烧牛 :薄薄地嘅烧牛肉有时都好好味,,配昆布盐渍 ,wasabi,薄牛入面卷住葱蒜,好香口。🥄虾头味噌汤:好浓嘅虾米,好甜。🥄九洲高菜炒饭:粒粒好分明,好特别嘅一个炒饭。🥄焦糖多士:脆口,一条条

🥄虾头味噌汤:好浓嘅虾米,好甜。

🥄九洲高菜炒饭:粒粒好分明,好特别嘅一个炒饭。

🥄焦糖多士:脆口,一条条咁,呢个餐后小食确系唔错。

🥄开心果雪糕:食到入边开心果肉,好香,唔会好甜。