2023-01-29
我系街坊一名,呢间店我间中会有嚟光顾不止一次,食物无问题仲几有心思,港人港味。唯一败笔,系门口带位嘅一位中年四眼黑框镜嘅女职员。其实已非第一次系咁,非常之冇礼貌。呢间嘢有个状况,因为长期多人排队唔够位置,多人时条队龙会分开咗,前头会喺舖嘅门口到角位,唔够位就会分开喺隔两个舖位对面方向继续排落去。由于一条龙分开咗,每次都需要行过少少“装下”队尾喺边度,经常造成混乱或令人排错龙尾。我就系今日以为队尾喺舖门口果条,呢位中年女职员后来走过嚟更正叫我排返对面嘅龙尾,本来我已随她要求去返对面排(因为根本好难辨别), 行唔够三步,个女职员就向本来排我前面嘅其他人非议我:‘’我都觉得奇怪㗎啦,我见佢行入嚟排,明明你地排咗好耐㗎嘛‘’,都相当挑衅之余,而且事情并非如该女所言系插队,令人相当之气愤!呢个状况几赶客,加上此女职员不必要的言辞及加盐加醋,祝贵店老板好运,否则会赶走不少有心嘅街坊客啰。(此女口没遮拦并无风起浪外,问题系有需要加呢啲说话?)结果当然系走人啦!
结果当然系走人啦!