2019-11-20
今日我同朋友两个人去到太古揾嘢食 见到菜菜锅 好似几好冬天打边炉都唔错 烚吓烚吓!咁我哋就两个人去排队攞飞话说今日系星期三。未攞飞之前我见到入边都有好多张吉枱(即系客人已经走咗) 应该系人手不足,所以暂时未执嘢转姐! 唔紧要我哋等一阵应该好快到我哋。𠮶阵时叫到44号 我系48号(因为佢哋有限时90分钟 我谂佢哋会知道有几多张枱将会埋单) 我哋好有礼貌咁问个 带位:唔该 大约等几耐左右? 带位:唔知㖞!有机会可能成晚你都未必会等到! 我:哦 好! 明白(我心谂佢同赶客有咩分别) 等左半个钟唔够就叫到我哋系冇解释点食法点计法嘅情况下俾咗张细枱我哋 明明我同我朋友都几大份! 令人最嬲嘅系迟过我哋入嘅两张 两位 佢哋分别都有4人枱坐! 唔紧要。我即刻问带位小姐可唔可以换张大啲嘅枱比我地! 带位小姐: 冇个㖞!我哋系根据客人走,去安排枱。你有冇要求。冇得咁个㖞!同埋你哋已经坐低左叫埋锅 (态度极恶劣)我哋心谂。下。其实佢都见到我哋坐得好辛苦。但系都唔帮我地转枱。易令人最嬲嘅情况系 佢全程态度都喵嘴喵舌 讲嘢又大声。摆明系同你吵! 不过我都想讲除咗呢个所谓嘅 「态度极恶劣既带位小姐」之外。
见到菜菜锅 好似几好冬天打边炉都唔错
烚吓烚吓!咁我哋就两个人去排队攞飞
应该系人手不足,所以暂时未执嘢转姐!
唔紧要我哋等一阵应该好快到我哋。
𠮶阵时叫到44号 我系48号
我哋好有礼貌咁问个 带位:
唔该 大约等几耐左右?
带位:唔知㖞!有机会可能成晚你都未必会等到!
我:哦 好! 明白(我心谂佢同赶客有咩分别)
等左半个钟唔够就叫到我哋
系冇解释点食法点计法嘅情况下
俾咗张细枱我哋 明明我同我朋友都几大份!
令人最嬲嘅系迟过我哋入嘅两张 两位
佢哋分别都有4人枱坐!
唔紧要。我即刻问带位小姐可唔可以换张大啲嘅枱比我地!
不过我都想讲除咗呢个所谓嘅 「态度极恶劣既带位小姐」之外。 其他人都好好!
我唔认为我哋系麻烦嘅客人。因为我哋后尾都冇迫佢帮我地转枱。
不过我对于佢嘅行为态度待人处事既恶劣! 表示非常之不满意! 佢咁样影响到我成个用餐经验都好不快!
加上,作为餐厅嘅第一印象,我相信呢位小姐系需要控制一下自己嘅情绪态度,因为佢第一句同我讲嘅说话就系:你有可能会成晚都冇得食 (但系明明我见到有好多张吉左既枱)我相信唔会有食客想俾钱买难受!
喺餐厅环境同埋食物都唔错嘅情况下, 呢位同事对我地嘅心情影响好大 , 我哋最后都系唔愉快咁离开, 虽然我谂我哋以后都唔会再去帮衬! 不过我有责任话比你哋公司同埋其他食客知道呢一件事情!
唔理大家信唔信都好。我系冇需要讲大话去没黑佢。因为我讲嘅呢件事系啱啱发生嘅事实!
今日系 星期三 11月20日 大约8pm
唉!