2021-05-27
今日一行六人连2 个小BB ,预先OpenRice book 枱留咗2 sets 每日限量10 份海洋宝盒,经OpenRice 订座食下午茶有85折优惠,原价$498/2位。职员好nice 而且安排左梳化位同偏远角落比我哋,唔使BB 影响到其他食客。Scone 都够松化,牛油味啱啱好,配clotted cream及果酱好出色芝士白毛猪火腿多士三文治做得唔错,炸西班牙海鲜饭丸子配烟熏青口酱都好好味。三文鱼他他及紫菜脆片,三文鱼食落唔太新鲜。一盘咸,一盘甜,甜品朱古力较多,但好苦,唔啱我,幕丝相对好食好多。整体卖相好靓,同BB 不停影相。呢set 下午茶每人包一杯饮品,可以拣指定Cocktail 、鲜果汁或咖啡奶茶!最后再叫咗1 set 2 人海鲜拼盘,包2 杯饮品,我哋拣咗2 杯香槟。海鲜拼盘有生蚝、龙虾、长脚蟹、带子刺身,全部都好新鲜。蚬肉面包好鲜甜㖞,我哋用脆面包喺咁点个蚬肉汤。坐咗4 个几钟,埋单二千几蚊,包泊车。
三文鱼他他及紫菜脆片,三文鱼食落唔太新鲜。
蚬肉面包好鲜甜㖞,我哋用脆面包喺咁点个蚬肉汤。
坐咗4 个几钟,埋单二千几蚊,包泊车。