2024-03-07 1054 浏览
呢间舖头已经好有历史,以前读书嚟食,做嘢出job嚟食,反而而家唔使再出job就好少再特登嚟呢间食野。咁啱妈咪成日都喺度讲好想食粢饭,行完街我就谂住带佢黎试吓,点知佢话要外卖今晚做晚餐。所以我哋就坐低叫咗个咸豆浆同埋一个热嘅甜豆浆,仲加多咗一份好耐未食过嘅豆沙窝饼😆咸豆浆依然都系咁好味,虾米香葱榨菜,仲有我最爱浸到淋哂嘅油炸鬼!系上海嘅味道🫶然后口痕仲叫咗个豆沙窝饼,又未至于超好食,但系佢𠮶个红豆个甜味做得啱啱好,唔太甜,啱啱带到红豆个香味出嚟!唯一有少少挑剔嘅,就系𠮶个皮唔够脆,不过唔知系咪呢度嘅特色嚟㗎呢?要赞赏嘅个红豆味真系好香🫶最后Mami个粢饭我系冇影到相嘅,因为外卖拎走咗,但系妈咪话好好食,本身呢我哋仲想话加多啲肉松,点知加肉松嘅话会去到$43,我哋就放弃咗,我觉得其实姐姐系唔想大家成日话加肉松先至加到咁贵,不过冇乜所谓啦,其实都好好食❤️

咸豆浆

豆沙锅饼