2020-07-27
同妈妈衬午市仲可以堂食,尾班车嚟到呢间喺尖沙咀嘅黄店接近lunch时间,人出奇地唔系好多叫咗两个主菜share食,其中一个系明太子意粉 明太子意粉基本上有信心嘅保证,唔会难食 一上枱见到份量都唔系好多,但系用料都好丰富满满嘅明太子忌廉包裹住每一条扁意粉,一粒粒粉红色嘅鱼子好eye-catching,脆卜卜口感好丰富有温泉蛋,舞茸菇,火炙烧过嘅蟹柳,番茜 ,仲有大量嘅木鱼丝 本身个酱汁已经好creamy再加上笃穿咗嘅太阳蛋捞匀,绝对系女士们最喜欢嘅意粉酱,味道香甜蟹柳食亲都系淋嘅,例如打边炉但系呢啲嘅蟹柳烧到头尾两端好脆,真心surprised 另一个主菜拣咗软壳蟹pizza,一上到枱好surprised,因为真系成只软壳蟹炸好放喺pizza上面 切开蟹身,听到清脆嘅声音,证明系啱啱炸好咗嘅芝士嘅份量好多,每一次拉开都有拉丝嘅感觉除咗原只炸软壳蟹之外,本身嘅pizza配料有蟹柳,菠萝,芝士,同埋千岛酱食落已经好丰富而且juicy,个批皮系薄批,料仲多过面粉,啲边边脆到好似食紧饼干咁
接近lunch时间,人出奇地唔系好多
叫咗两个主菜share食,其中一个系明太子意粉
明太子意粉基本上有信心嘅保证,唔会难食
一上枱见到份量都唔系好多,但系用料都好丰富
有温泉蛋,舞茸菇,火炙烧过嘅蟹柳,番茜 ,仲有大量嘅木鱼丝
蟹柳食亲都系淋嘅,例如打边炉
但系呢啲嘅蟹柳烧到头尾两端好脆,真心surprised
切开蟹身,听到清脆嘅声音,证明系啱啱炸好咗嘅
芝士嘅份量好多,每一次拉开都有拉丝嘅感觉