2023-07-11
今日同朋友去咗位于元朗嘅黑木亭食日本料理 分店系位于康乐路行多2分钟就到 地点都几方便😛见到餐厅都有新菜单,所以我哋点左A5宫崎和牛他他配洋葱配特制酸汁试吓! 和牛轻轻烤过,入口嘅时候好重牛味 因为薄切所以好易入口 一下就已经滑左入喉咙 好正 之后,如果再配埋佢哋嘅洋葱同酸汁 虽然会覆盖咗少少牛味 但就有另外一种唔同嘅感受 会变得比较清爽 冇咁油腻 ❤️❤️之后我哋点左一个和牛海胆多士😋😋😋我觉得超级特别 因为佢会有和牛 海胆 飞鱼子 青瓜同埋其他水果 完全中和左肥牛既油腻 将带出一啲水果嘅清新😈 好fresh 因为食完佢哋嘅多士 发现佢哋嘅海胆都好好食 好新鲜 所以我哋都叫咗一个带子海胆青瓜卷 佢哋嘅卷物份量都好大 每一个都有原只带子 大大粒好鲜甜 好好食👍🏻👍🏻👍🏻我哋每人都叫咗一杯特色嘢饮 我自己比较钟意蜜桃乌龙熊茶 今日佢唔会话好甜 比较适合我
见到餐厅都有新菜单,所以我哋点左A5宫崎和牛他他配洋葱配特制酸汁试吓! 和牛轻轻烤过,入口嘅时候好重牛味 因为薄切所以好易入口 一下就已经滑左入喉咙 好正 之后,如果再配埋佢哋嘅洋葱同酸汁 虽然会覆盖咗少少牛味 但就有另外一种唔同嘅感受 会变得比较清爽 冇咁油腻 ❤️❤️ 之后我哋点左一个和牛海胆多士😋😋😋我觉得超级特别 因为佢会有和牛 海胆 飞鱼子 青瓜同埋其他水果 完全中和左肥牛既油腻 将带出一啲水果嘅清新😈 好fresh 因为食完佢哋嘅多士 发现佢哋嘅海胆都好好食 好新鲜 所以我哋都叫咗一个带子海胆青瓜卷 佢哋嘅卷物份量都好大 每一个都有原只带子 大大粒好鲜甜 好好食👍🏻👍🏻👍🏻 我哋每人都叫咗一杯特色嘢饮 我自己比较钟意蜜桃乌龙熊茶 今日佢唔会话好甜 比较适合我