2019-04-02
今日朋友带左我去重庆洪鼎去打边炉。一出地铁,穿过海防道,落一层楼梯下面就到了。因为预先订左位,去到就直接可以入到去。点餐方面,佢可以拣一蚊汤底或早鸟优惠,我地㨂了一蚊既汤底,盛肉拼盘同一些配料,很快便送到了,快夹妥,抵赞。锅底方面,由于我地想吃得清清地,就拣左唔辣既木耳鸡汤锅。佢既汤头很鲜味,锅底很足料,有成半只鸡系入面,再加埋木耳等配料,滋味满分!肉类方面,我地贪样样有啲而拣了盛肉并盘A。推介美国安格斯牛小排同牛板腱,比一般美国肥牛更有口感更有肉味更少肥膏更健康。当然佢西班牙黑毛猪梅肉同纽西兰羊肉片都很不错的。另外我地示拣了火锅店中很多人钟意食既金钱肚同埋鸵鸟肉。份量十足,滋味之选。海鲜方面,推介加拿大桶蚝,六大只大大盘上枱,只只厚厚的,又是真材实料既配料。太多好野食差点食唔晒咁多嘢,下次一定要带定一大个胃来再大吃一餐!
木耳鸡汤锅
木耳鸡汤锅