2021-06-16
🎏️ 食尽油尖旺 — 肉搏食堂 ✨#90cp尖沙咀篇 #90cp日本篇➖➖➖➖➖又一间近排几多人食嘅日本餐厅🇯🇵😯 佢新开冇耐 集合肉丼饭同鱼生鱼于一身 啲嘢都好吸引🤩 结果我就拣咗入去试吓 可能期望太高 有少少失望🥺美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️ 环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️ 翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️(五粒星为满分💯)✨ 慢煮顶级牛肉盛丼 $88叫咗个细嘅试下 外貌都几靓仔🥰 牛肉一层层咁好似好正咁🤤 食落肉味都算浓 加埋佢嘅酱料同蛋黄 食落都几好嘅个口感😏 不过可能佢嘅牛肉比较生 所以偏韧 要啲牙力先可以咬得开😂🔸 牡丹虾三色刺身丼 $128老实讲呢个就有啲失望🙈 一嚟到感觉佢嘅份量比较细 面头铺咗牡丹虾 三文鱼腩 带子同三文鱼子🍣 佢哋鱼生就中规中矩唔会腥 都算新鲜但就唔算好突出🤨 佢嘅牡丹虾嘅口感就唔够结实 绝对有进步嘅空间🧐 不过整体个人觉得唔算太出色 因为呢个价钱性价比都唔算太高🙌🏻🔸朱古力曲奇沙冰 $58上网见𠮶个人都会饮呢一杯沙冰 见佢都几靓啱打卡 仲谂住叫嚟try try😛 饮落都几失望 朱古力味唔算浓郁
#90cp尖沙咀篇 #90cp日本篇
➖➖➖➖➖
美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️
环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️
翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️
(五粒星为满分💯)
✨ 慢煮顶级牛肉盛丼 $88
🔸 牡丹虾三色刺身丼 $128
🔸朱古力曲奇沙冰 $58
上网见𠮶个人都会饮呢一杯沙冰 见佢都几靓啱打卡 仲谂住叫嚟try try😛 饮落都几失望 朱古力味唔算浓郁 味道整体比较淡 而且杯上嘅朱古力曲奇都系唔脆嘅🙃 绝对系好睇唔好饮🥲
💰Total: $274
✅ 食物种类繁多系佢嘅优势😙 不过的确系有一定嘅进步空间!!
❌ 其实整个用餐过程最吹胀嘅系员工好似赶住帮你收野咁🤨 每食完一样 就好似想即刻帮你收咗佢咁🙃 虽然可能佢哋出于好意 但不多不少都影响咗用餐嘅体验🧐
💡温馨提示💡
佢座位可能比较窄 想打卡嘅可能要留意番吓啦🙈
➖➖➖➖➖
📍 肉搏食堂 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街2A号地舖