2018-07-30
日日陪我放工咁滞既肥仙终于last day, 是晚安排(主要佢自己安排😂)左餐farewell hotpot 夜祝佢食饱d,前程似🐷。呢度系弹珠组同事们既饭堂,美味子我都跟弹珠组同事嚟过呢度好多次一路打边边一路吹下水联谊下;我地今次一行十一人嚟照旧叫左两个锅,一个麻辣汤底,另一个唔辣既莞茜皮蛋汤底满足晒唔同人仕既需要;拣呢度贪佢够平,野食新鲜,又有电视机📺同埋胜在大声d讲野同坐耐d都冇问题。平时happy Friday 同weekend嚟都好多人,好多时见佢加枱加到出䢂口都有人照坐住食,充满住地道打边炉文化,非常热闹!如果有朋自远方嚟想感受下香港饮食文化,嚟呢度系唔错既选择不过环境同衞生就预左只系麻麻地。由于肥仙平时吹水多过做野,人气旺盛,是晚hotpot召集新旧同事从四方八面嚟呢个肥仙饭局,美味子同肥仙首批到达,即刻叫返几碟炸鱼皮食住等先啦,d炸鱼皮鲜炸松脆,简直系必食佳品!另一必食推介系小食炸鱼片头,新鲜热辣辣,配埋泰式甜酸酱食好正,可惜美味子未嚟得切影相,成碟已经俾人夹晒,前后总共食左4碟都冇机会相机食先🙈另外佢地既手打丸亦值得推介,手打既的始终较机整更爽滑弹牙,滋味好多。最后推
最后推介会系佢地既雪花牛,大家食完都觉得呢只牛肉好味过本地好多,我地全晚叫左15枝啤酒8罐汽水🥤,冇叫刺身,卖单每人约$360。由夜晚7:30pm食到夜晚12点几,呢个价钱同食物水准确实抵食