2019-09-22
今日去深水埗帮手凑一阵契女,V.Walk 开左之后,几乎成日同佢一家去行下食下野咁,由深水埗经钦州街一条直路行去,十五分钟内到,喺正地铁上盖,都几方便。好啦,带小朋友去揾下有咩啱我地两个食😋 行行下见到呢间d座位都几阔落,见佢有卡位又有儿童餐,仲要小朋友最钟意既鸡翼,好啦,就拣佢.叫左个儿童餐,包一杯橙汁, 成个set $60, 价钱都几公道,而且份量都唔少。有鸡翼,肠仔,波浪纹薯条,肉酱意粉,呢啲都系小朋友好钟意食嘅野。虽然俾小朋友食,但都睇得出佢地几用心,鸡翼好入味,色水好靓,同埋煮得好林,方便小朋友食。肠仔𠝹咗十字纹,所以炸完好似八爪鱼咁,好合小朋友心意 👍另外仲叫咗个生煎萝卜糕,新年食煎萝卜糕食得多,生煎都系第一次食,点知又几得意㖞。佢煎到表面好脆口,而且好香,入面有一条条萝卜丝,令口感多一个层次。$32真系几抵食,加多$3叹埋杯冻柠茶简直系人生一大享受😍 偶然带小朋友食下佢哋钟意食嘅嘢,小朋友又开心,大人又食到好嘢,值得啊!
好啦,带小朋友去揾下有咩啱我地两个食😋
肠仔𠝹咗十字纹,所以炸完好似八爪鱼咁,好合小朋友心意 👍