2017-10-16
今晚约左旧同事系屋企打麻雀, 太兴奋啦! 太耐无打啦 !! 而我出去开会后可以直接放工, 雀局的地方系大围, 我大约4点到大围, 旧同事都未返到 ! 打算揾间餐厅食个TEA, 用Openrice最方便, search 到系旺角食过的 , 有Tea Set食, 而且有质素。原来大围都有分店, 一于就呢间啦!OCIO 系大围站A出站, 一出就过马路沿右边行, 大约7-8分钟到达。以为返工返学时间无乜人, 但竟然有几围枱坐满学生, 一坐低睇下餐牌, 茶餐有8款, 除左茶餐亦有靓靓三层TEA SET,亦可以散点 All Day Breakfast, burger等等....最后拣左 :卡邦尼意粉 $49 + 巨峰提子梳打 +$19忍唔住再叫个 $39落左ORDER后仔细睇下环境, 同旺角店装修相约, 装修新派, 墙上有不同壁画, 亦有一些小饰物放系不同位置,显见出心思。奥斯芝士薯条芝士薯条先到,上枱已经好吸引,溶晒的芝士仲能够带丝真系无得输,而且一定要趁热食。枱上有茄汁沾少少也佷惹味。卡邦尼意粉除了看到满满磨菇碎,酱汁浓而较杰身,意粉煮得不错,喜欢的弹牙也可以做到。尤其喜欢酱汁,咸淡
最后拣左 :
卡邦尼意粉 $49 + 巨峰提子梳打 +$19
忍唔住再叫个 [奥斯芝士薯条] $39
卡邦尼意粉
除了看到满满磨菇碎,酱汁浓而较杰身,意粉煮得不错,喜欢的弹牙也可以做到。尤其喜欢酱汁,咸淡适宜,真系食到清晒碟。
巨峰提子梳打
叹个精美茶餐点唔可以要一杯冰冻的饮品,梳打不会过甜,饮落好清爽清凉,亦有几粒蓝莓给你食埋呢!
巨峰提子梳打
虽然只逗留不够一个钟,但整体评价甚高,职员主动加水,有礼貌,食物水准又高。舒舒服服咁叹了一个高质素的茶餐。原来和住大围的旧同事倾开,原来佢同家人都会经常黎食呢!