2022-10-07
帮衬劲买💛 小曼谷泰国美食 🐘@minibangkokThank God It’s Friday🌃不过返左5日工都唔系好想约朋友,反而想折系屋企休息下🥺 老细皇恩浩荡话happy friday,所以可以早放🚀 估唔到仲赶得切嗌午餐同下午茶🥳 太多选择,店员叫我坐底慢慢拣😂 然后拣紧食咩嘅时候突然店员送上一碗冬阴公汤!话送俾我饮,慢慢谂食咩啦🥹🥹🥹星级午餐|泰皇咖喱软壳蟹 配薄饼 🦀咖喱完全唔辣,反而系偏甜同重椰香味🥥 💯味道调得好好! 加上比较稠身,配薄饼真系一流🫓 软壳蟹切成一口大小,分开放咗喺另一个盒到📦下午茶|虾膏猪肉碎炒饭 🍚上次试过觉得好好食决定再encore🤪 下午茶价钱,但绝对唔系下午茶嘅轻量😂 不过净系weekdays先有下午茶📆不论叫午餐定系下午茶都可以加$29嗌一款小食🪙泰式酸辣凤爪 👵🏻无骨凤爪嘅传说相信大家都听过😆 不过咁方便真系懒人恩物嚟🥲猪鸡串烧 🪵鸡肾沙嗲串烧 🐣串烧的确系即烧即食最好味,不过拎到返屋企虽然唔够热辣辣,但系胜在肉厚嫩多汁,鸡肾爽口弹牙😬 沙嗲酱用左粗粒花生,椰香同花生味十足🥜风味烧猪颈肉🔥食泰菜必点嘅菜式之一! 锡纸包左先放入胶盒,保温力🆙
小曼谷泰国美食 🐘
无骨凤爪嘅传说相信大家都听过😆 不过咁方便真系懒人恩物嚟🥲
猪鸡串烧 🪵
鸡肾沙嗲串烧 🐣
风味烧猪颈肉🔥
食泰菜必点嘅菜式之一! 锡纸包左先放入胶盒,保温力🆙 外皮烧得微脆,肥瘦均匀,加上都好厚切🤩
椰青 🥥
平时椰青呢啲饮品系唔会有任何优惠🌴 所以见到跟餐可以半价,即刻入手!外卖嘅话餐厅都会预先帮你开咗壳,然后用保鲜纸包实佢,方便返到屋企即刻饮,又唔洗怕途中唔小心撞开咗个开口,倒晒出嚟🫗
疫情下大家都好经常买外卖返屋企食,但系始终运送需时,食物唔够热辣辣,未必比得上堂食🤧 不过餐厅好有心地用尽方法,用锡纸同保鲜纸好好包装食物,务求大家外卖都食到堂食嘅质素🥳
支持良心小店💛