2022-05-11
帮衬劲买💛潮成园⚪️@潮成园手打鱼蛋大王-旺角通菜街物价高涨,明明细个食一碗面都只系十几廿蚊,而家系街随便食碗云吞面都最少要$40🥲 但系冇谂过喺旺角闹市中竟然仲可以20几蚊食个饱肚嘅晚餐,仲要由清晨7点开到凌晨,随时嚟食个早餐或者宵夜医医肚都好方便🕑餐厅主打手打鱼旦,但望到隔离枱食牛丸食到舔舔脷嘅崩沙腩反而俾佢吸引咗🙊崩沙牛腩米线🥩位于牛肚皮两边嘅腩位,喺横膈膜附近,就好似两边展开嘅蝴蝶,所以又称「蝴蝶腩」🦋 筋膜相连,肥瘦刚好🔗 肉质嫩滑爽口,牛脂味香浓💨 唔使怕白色𠮶啲❗️唔系肥膏而系软胶质,入口即溶🤤虽然系Menu上最贵嘅一款𩠌菜,但非常好卖,如果黎到卖晒,就唯有下次请早🥹手打牛筋丸米粉🟤 $24牛筋同牛脂比例恰当,表面粗糙,嚼劲十足,口感完胜完胜牛丸🎖值得一提嘅系大家对速食餐厅嘅服务质素都唔会期望太多,因为顾客明白呢个价钱并唔包好嘅服务态度,餐厅嘅角度就系横掂顾客们都依然会前仆后继黎帮衬🤷🏻 但呢到绝对系打破左大家平野冇好野嘅定律🚨 亲切带位,一坐低,职员见到枱面有一条米粉,即刻讲左句唔好意思,然后拎块布帮我地抹枱🧽呢个价钱、食物质素、服务态度,真系性价比超高🔋食面支持良心小店之
潮成园⚪️
@潮成园手打鱼蛋大王-旺角通菜街
崩沙牛腩米线🥩
手打牛筋丸米粉🟤 $24
牛筋同牛脂比例恰当,表面粗糙,嚼劲十足,口感完胜完胜牛丸🎖
呢个价钱、食物质素、服务态度,真系性价比超高🔋
食面支持良心小店之外,餐厅亦有寄卖其他小食同支持良心饭券💛 网上揾到好多间餐厅都叫「潮成园」,不过好似系各自经营嘅🙈
支持良心小店💛