2024-11-03
疫情后第一次再访呢间帮衬左好多年嘅法式餐厅,果然质素无变,唔怪得都撑过疫情😮💨 装修雅致有情调,每张台嘅距离很开,坐得舒服▫️ 晚市套餐性价比高! $398 起就有4个course▫️ 仲有个 light set menu ($280)包3个course加饮品 (少咗甜品) 有新鲜烘过嘅牛油包或酸种包,店员仲会主动问我地需唔需要refill🥰▫️ 香煎空运法国鸭肝配焦糖苹果配红酒汁鸭肝香滑肥美,唔细块,配有D酸味嘅焦糖苹果酱降低油腻感▫️ 香草蒜蓉白酒煮美国马拉蚬蚬肉肥美大粒鲜甜🤤 入口滑▫️ 南瓜忌廉汤 浓而不腻 真材实料▫️ 风干36个月伊比利亚橡果猪杂菜沙律配热情果蜜糖沙律汁火腿片肉质柔软 带有阵阵橡果香,脂肪分布均匀,新鲜沙律菜配上热情果蜜糖汁好开胃▫️ 炭烧美国纯种黑毛安格斯极级肉眼扒配牛肉浓汁肉眼肉质软腍牛味香浓,煎得岩岩好,外脆内嫩,有阵炭烧味薯仔外脆内软😋▫️ 香煎澳洲羊扒配龙蒿草忌廉汁▫️ 炭烧西班牙橡果带骨猪扒配烧肉汁▫️ 炭烧澳洲谷饲西冷牛扒配烟熏猪面肉白菌汁西冷肉质较肉眼实,但仍然软腍牛味香浓,煎得岩岩好,外脆内嫩,有阵炭烧味▫️ 炭烧野生海捕海虾配鲜茄意大利面三只海虾带炭烧味,肉
▫️ 晚市套餐性价比高! $398 起就有4个course
▫️ 香煎空运法国鸭肝配焦糖苹果配红酒汁
鸭肝香滑肥美,唔细块,配有D酸味嘅焦糖苹果酱降低油腻感
▫️ 香草蒜蓉白酒煮美国马拉蚬
蚬肉肥美大粒鲜甜🤤 入口滑
▫️ 南瓜忌廉汤
浓而不腻 真材实料
▫️ 风干36个月伊比利亚橡果猪杂菜沙律配热情果蜜糖沙律汁
▫️ 炭烧美国纯种黑毛安格斯极级肉眼扒配牛肉浓汁
肉眼肉质软腍牛味香浓,煎得岩岩好,外脆内嫩,有阵炭烧味
薯仔外脆内软😋
▫️ 香煎澳洲羊扒配龙蒿草忌廉汁
▫️ 炭烧西班牙橡果带骨猪扒配烧肉汁
▫️ 炭烧澳洲谷饲西冷牛扒配烟熏猪面肉白菌汁
▫️ 炭烧野生海捕海虾配鲜茄意大利面
三只海虾带炭烧味,肉质爽弹
意粉酱汁超浓郁重虾味,每条意粉都挂满酱汁!极力推荐!
▫️ 朱古力暖心布甸伴雪糕
心太软再流心啲就更加好!上面有球冻冰冰嘅云尼拿雪糕,雪糕同心太软夹埋一齐食冰火交融好夹!心太软又唔会太甜
▫️ 焗新鲜水果橙酒沙巴翁
第一次见呢款甜品 好得意有D似梳乎厘同埋泡沫嘅混合,质感轻盈唔会太甜搭配各种莓好好味!
记住whatsapp问佢哋个menu因为会不定时更新
—
𝗋𝖾𝗌𝖾𝗋𝗏𝖺𝗍𝗂𝗈𝗇𝗌: yes
𝗐𝗈𝗎𝗅𝖽 𝗋𝖾𝗏𝗂𝗌𝗂𝗍: yes
💳 𝗉𝗋𝗂𝖼𝖾 $300-400 𝗉𝗉 (dinner)
🌟 𝗈𝗏𝖾𝗋𝖺𝗅𝗅 8/10
📍 Chez Bistro