2009-10-22 221 浏览
依间车仔面店,已经有好多食评家写过,所以讲吓啲小贴士:1) 跟餐饮品冷热同价,所以建议冻饮,例如冻柠茶。另外,特式饮品都系加两三蚊,虽然唔算好正,但系亦都唔差,值得留意。2) 拣𩠌方面,菜俾多啲,所以必拣,建议生菜、白菜仔。其他𩠌方面,贵嘅俾多啲,平嘅俾少啲,但系多极有限,少极都有限,所以必拣贵嘅,建议猪扒、鸡扒。而且全部要贵𩠌,唔会扣减啲;全部要平𩠌,唔会加多啲,所以必拣全部贵𩠌。3) 粉面加底加两蚊,乌冬丁面加底加四蚊,但系白饭加(碗)饭加五蚊。如果你肚饿,建议你叫粉面再加底,唔好叫饭,比较著数啲。4) 外卖唔会加钱,也无折扣,但系最近两次,叫碗三𩠌面拎走,返到屋企先发觉得两个𩠌,所以建议你都系堂食,或者睇住佢整,有无俾够𩠌。5) 冷气机有时滴水,中间卡位背向玻璃位置,严重时隔离个位也滴水,留意留意。6) 夏天或人少时,冷气特别劲,尤其食店入面纠头纠脑吹都正,所以建议坐近门口,最佳位置是门口卡位面向玻璃位置,或者门口方台背向玻璃位置。7) 俾汁多数淋系饭面,拣牛腩汁都无乜问题,如果系其他汁,汁水汁油会流落底,或者俾啲饭索晒,汁酱会留系饭面,食落有啲怪怪地。不过可以叫饭汁分开上。8)
依间车仔面店,已经有好多食评家写过,所以讲吓啲小贴士:

8) 碗仔翅九蚊碗,重可以免费加生菜鱼肉,不过翅嘅份量就少咗。食过一次,唔系几热,之后再无食过。隔离间君沪锅贴,一样有碗仔翅,十蚊碗热辣辣,不过无得加生菜鱼肉。
2009-10-21
  • 全部 (因为无乜点拣)