2010-07-02
是晚一行8个女仔, 去咗colour pancake聚一聚, 其实无人去过, 都系上openrice揾的。其实MK 同TST都方便各人, 不过总觉得TST无咁嘈。一入去, 侍应见我地人人一把伞(当日是下雨天), 就问我地洗唔洗帮我地keep起。话就话keep起, 其实都不过系放在门口遮架上。我地有订坐(7:00pm), 亦有一个人去攞位先, 所以我地7个入去揾位都几易。我地被安排坐sofa位, 都几ok。食物我地叫咗一个4人餐另加食物, 另外转8杯特饮&4个特色甜品。餐:Carbonara意粉:意粉唔算好弹牙, 不过唔会好”林”, 个汁ok。海鲜意式烩饭:海鲜一般, 个饭麻麻地。pizza(意式至尊):我无食呢个。小食拼盘:有薯条、鸡亦、芝士肠, 一般小食, 鸡亦、芝士肠ok, 不过薯条劲dry。另加:烧猪仔骨:多肉, 够”林”, ok。肠仔:唔会出事啦。Pama ham & Melon Salad: pama ham劲细块, melon ok。一般啦。香蕉法式pancake:唔够多香蕉, 味道ok, 不过都几多cream。朱古力美式pancake:朱古力雪糕好味, pancake即系
餐:
海鲜意式烩饭:海鲜一般, 个饭麻麻地。
pizza(意式至尊):我无食呢个。
另加:
烧猪仔骨:多肉, 够”林”, ok。
肠仔:唔会出事啦。
朱古力美式pancake:朱古力雪糕好味, pancake即系麦当当的热香饼。
芝麻布甸雪糕新地:一般。
心太软:good, 不过唔算好”流”心。因为友人可以切成8份分比我地。
环境都几靓, 好design feel, 好多可以吸引你影相的地方。食物都ok。侍应一般, 可能呢间系新开, 好多staff都好young, 唔系话佢地无礼貌, 不过系手脚慢d, 同埋有少少无记性, 有时有个女人(好似系主管的人), 会当住客人面前教/骂佢地。
本来楼上café都系志在一班朋友hea吓, 吹吓水, 呢间系合格的, 可惜帮衬当日有一班小学生包咗大半场, 嘈到不得了, 又叫嚣、又用咪 (唔只小学生, 有埋教师的), 真的好影响其他食客, 所以我地都见有班人坐低咗, 未叫嘢食, 但顶唔住班小朋友, 所以走咗。