2019-09-24
而家身体同对脚唔好, 出亲街都要拎拐杖咁关食评咩事呢? 可能唔关, 只系讲下唔同餐厅对行动不便人士待遇有咩唔同咁如果去大家乐, 店员见到你去买票o个阵系拎住拐杖, 堂食, 基本上都会主动问要唔要送餐, 畀个牌你, 揾位坐, 有人帮你搬个餐去你张台咁基本上连锁快餐店, 好似系得大家乐固定有此等服务, 麦当劳 / KFC 从来都冇咁点解标题要拎麦当劳o黎讲呢?话说我寻日去晏昼麦当劳, 已经唔系最 peak o既时间去, 睇下会唔会有好心店员帮我捧下餐咁结果都系冇, 冇办法啦, 自己拎, 我又不至于拎唔到咁结果拎住盘餐, 行埋位, 想摆低盘野, 又要顾住支拐杖, 结果成杯反转, 倒晒, 薯条都倒左一半当黑, 咁我都唔好意思, 要阿姐帮手抹地, 但我就睇下有冇人会补返杯野畀我结果冇仲要o岩o岩食脆辣鸡腿包, 辣鸡翼, 冇野饮, 黑上加黑再谂返下廿几年前, 我仲系细路o个阵去帮衬麦当劳, 倒泻晒杯野, 都有人会补返杯野畀我呢样野系咪细路限定, 定而家已经冇咁o既服务, 定我特别样衰仲要拎拐杖所以冇人理? 我唔知, 不过我谂我以后都系不宜一个人o系麦当劳堂食完
咁点解标题要拎麦当劳o黎讲呢?
咁结果都系冇, 冇办法啦, 自己拎, 我又不至于拎唔到
结果冇
仲要o岩o岩食脆辣鸡腿包, 辣鸡翼, 冇野饮, 黑上加黑
完