2005-09-21 19 浏览
近半年食左十几次,o系九龙城泰国菜黎讲算又平又抵食,大部份菜式价钱都系介乎廿零到四十零蚊左右,装修简单(或者叫简陋会贴切D),好在仲有冷气凉下,胶椅折台,14" 细电视,香港客人多就睇亚视,泰国客人多就播泰国既录影带,环境系点大家心中有数,酸辣冇骨凤爪做头盘十分醒胃,烧烤原本系佢强项,可惜由生烧到熟太过花时间,所以好多时都系先烧半熟再烧返热就上台,牛、猪、鸡都大大串,味道OK,一个人食三、四串可以当一餐晏,沙爹酱都唔错,即场热食几正,外卖冻左味道会大打折扣,烧鸡亦如下面位食家所言,用既系雪藏货,主要靠个泰式腌料,腌得够时间,唔驶酱汁都好好味,时间唔够就唯有靠酱汁搭够,水准唔稳定,反而烧猪颈肉就次次都咁正,包冇介绍错,黑胡椒炒海鲜或者炒田鸡都好香口,可惜份量少,炒椰芯视乎来货够唔够嫩口,食蒜蓉炒菜苗质素较有保证,另外湿炒河粉同泰式炒饭都系一个唔错既选择,椰青较老同唔够冻,芒果沙冰或者青柠梳打反而清清地o岩晒食泰国野用黎中和下D辣味。表面上泰式烤王唔够对家小曼谷咁多人栋晒o系门口排队,不过我相信问题在于呢度冇咁好坐,同埋大部份系熟客,食饱自动自觉让返张台出黎俾下一台,因为次次我去到一冇台D
表面上泰式烤王唔够对家小曼谷咁多人栋晒o系门口排队,不过我相信问题在于呢度冇咁好坐,同埋大部份系熟客,食饱自动自觉让返张台出黎俾下一台,因为次次我去到一冇台D人就自动自觉埋单,泰国客人比香港客人为多,相信会系几地道,上菜较慢,侍应全部泰国人,部份亦听得明广东话,落单冇乜问题,以价论货,算得上抵食之选。