2018-01-25 59 浏览
有晚入左去大埔揾朋友,而食晚饭时间,朋友就介绍食呢间,话又平又靓又正。叫左呢个2人set晚餐,因为望到都岩食,亦都好多款拣,价钱又亲民。先黎个餐汤,是日餐汤系罗送杂菜汤,望荐去平平无奇,但饮落去就知道系一个足料既罗送汤,味道完全唔淡,好浓郁。前菜我就点左芝士烤大啡菇,菇上面浦满芝士,切开好香菇味,烤得亦好juicy 多汁👍🏻朋友就点左烟鸭胸田园沙律,鸭胸整得几惹味😋香蒜蜜糖烧猪仔骨配蒜蓉牛油焗扇贝,个猪仔骨份量啱啱好,肉质非常好,同出边好大分别,条猪仔骨都好多肉唔会冇乜肉食🐷,另外个牛油焗扇贝好香牛油味,扇贝都新鲜唔会腥。炭烧纽西兰顶级肉眼扒配香煎大头虾🦐,块肉眼扒我拣咗七成熟,你都切开好多汁,肉质唔会硬身,食落口都好软林林,佢哋煎得块扒都几好味,另外两只大虾都烧得好香口好弹牙。😋😋最后跟set个甜品就系蓝莓芝士蛋糕,个芝士蛋糕好香蓝莓味,食落唔会太甜,味道刚刚好👍🏻👍🏻👍🏻最后在order买杯热嘅薄荷朱古力饮品,薄荷味都几重,热辣辣嘅朱古力亦唔会太甜。😋

朋友就点左烟鸭胸田园沙律,鸭胸整得几惹味😋

2018-01-24