2021-09-29
今晚本身吾系打算食呢间 但谂住去个间咁岩无开门 朋友就介绍左呢间好抵食既点心铺 佢有个$68套餐系一个蒸笼饭配汤 (加$10会有得配花胶汤) 本身无谂住试花胶汤 但我地想饮既响螺猪骨花旗参汤已经售罄 所以最后加十蚊 要左虫草花冬菇蒸鸡笼饭同花胶鸡脚汤 蒸饭味道吾错 但如果多旧冬菇就好 两个人都中意食菇既话一旧分吾到啊 汤既鸡脚就好够淋 好好Lun然后我地仲叫左好多款点心 但系上得太快食吾撤 感觉好多冻左无咁好食😂明明叫蟹籽烧卖 但有一粒无咩蟹籽 😂 朋友打趣 莫非蒸融左🤣牛栢叶好入味 正份量好足 我地两个人食超饱 然后仲叫左甜品枣皇糕 味道吾算浓 所以感觉食两旧都吾会济但大家叫大量点心前要留意反张枱够吾够位摆 因为空间比较细 佢地上菜好快 所以我地张二人枱系摆吾哂咁多野 食野个时枱面好迫 有点狼狈。好彩隔离枱未有人坐 侍应见我地枱满 摆左啲系隔离枱先
牛栢叶好入味 正