2011-08-07 202 浏览
当晚同朋友去左深水埗睇电脑, 佢话行过去长沙湾有间抵食糖水,于是就黎左呢间到果时10点多D la, 唔洗讲都知出面排哂队 , 人多到数唔哂好彩得我同朋友2个人only, 有D 2人枱仔空左可以马上食我地叫左佢地嘅招牌 幻彩明珠 , Summer 同一个木糠蛋糕首先讲下个幻彩明珠, 有黑珍珠,大明珠,凉粉,生果粒再淋上芒果汁同椰奶黑珍珠,凉粉同大明珠基本上都系甜品原材店大大包买返黎过果D货色, 冇咩特别生果粒都唔算鲜甜, 大部份比较生同硬身最重要系个芒果汁, 基本上上面所讲嘅料就冇咩味,好唔好味好重视芒果汁芒果汁系有鲜黄色, 但系冇芒果味, 都冇芒果果种香味 , 好似黄色糖胶咁搞到整个幻彩明珠好淡 =_="Summer 系我果朋友食嘅, 冇试过木糠蛋糕质感唔错, 不过木糠蛋糕本身应该好香D 曲奇同牛油味,但同幻彩明珠一样淡味 总括以言,整体味道偏淡,好似将D野开水咁, 只系外表色彩缤纷, 好似好吸引咁环境同卫生都唔多ok , 人多又噪, 位排到迫一迫 , 枱面仲有糖水渍加上人咁多,基本上都冇咩服务可言价钱系比旺角D糖水平10蚊左右, 但味道,环境,服务同卫生都差好远食糖水系应该舒舒服服,

幻彩明珠

生果粒都唔算鲜甜, 大部份比较生同硬身

搞到整个幻彩明珠好淡 =_="
Summer
Summer 系我果朋友食嘅, 冇试过
木糠蛋糕

加上人咁多,基本上都冇咩服务可言

糖水系应该舒舒服服, 边食边同朋友吹下水

如果为左食平D, 又要排长龙, 又要专登去长沙湾, 坐得又迫 , 又噪到倾唔到偈 , 味道又一般,我宁愿比多少少算~
$20 (宵夜)