2016-02-27
同fd去旺角行街大血并,买到一袋二袋简直好疯狂xd疯狂过后就要揾食,因为今次大出血,所以都唔会食咁贵~行左几间铺,兜左一阵,见到依间串烧店,价钱都ok,就入座喇。店内唔算太多人,出餐速度都比较快,而且有个大大电视机系到,岩晒边食边睇剧~ 环境有泰式既风味,墙上挂满泰国特色画像外,仲有一啲特别既摆设,整体感觉以黑色厚实为主。 中等价钱,相比起其他串烧店会平啲,款式亦都几多,红肉到白肉、海鲜、蔬菜等等都有得拣~但饮品方面,可能冇左酒牌(猜测),所以只得汽水供应。 牛舌,厚实得黎唔油腻,而且牛味出众,加少少调味粉,味道更加GOOD!值得一试~ 饺子鸡翼,食落去一大啖肉,而且唔洗拆骨好方便,烧到岩岩好既状态,馅料丰富,加上外层既蜜糖配搭,味道一级棒~ 鸡肉串,口感香滑,会有少少肥膏,但烧到个味道够出,而且鸡串系串烧必嗌之选! 烧八爪鱼须,味道鲜香而且食落好咬口,脚果部份带微窿,够晒火喉,唯份量唔多 酱烧鸡中翼,烧鸡翼~我中~意食~不可不嗌既鸡中翼~呵呵外脆内软,鸡肉既温度岩岩好够热,而且外层酱汁都好入味。 烧娃娃菜,$12只得四块菜认真唔够过瘾,而且落得太多汁,令成个味变得好咸 芝士蒜蓉焗西
疯狂过后就要揾食,因为今次大出血,所以都唔会食咁贵~
行左几间铺,兜左一阵,见到依间串烧店,价钱都ok,就入座喇。 店内唔算太多人,出餐速度都比较快,而且有个大大电视机系到,岩晒边食边睇剧~
但饮品方面,可能冇左酒牌(猜测),所以只得汽水供应。
馅料丰富,加上外层既蜜糖配搭,味道一级棒~
外脆内软,鸡肉既温度岩岩好够热,而且外层酱汁都好入味。
而且蒜蓉个味都几香,开头食会有少少咸,不过之后就好番啲
不过焗野会比较慢上,所以一早嗌定就更好喇~
口感味道都抵赞,大细中度,$72有四只都几抵
整体黎讲,款式够多,串烧质素唔错,有某几类会偏咸,但胜在价钱几抵又就脚,系可以一去既串烧店~