2016-04-18
放工想一班同事去放松下、食下野,有同事住沙田附近话有间自助串烧想试下,反工交通方便,我地决定去试下。一落到去唔系好爆场,可能7点几太早啦~觉得好空旷、地方够大、通风,烧烤唔会焗而且唔会搞到成身浓浓烧烤味!一坐底见到个炉已经好想烧,因为第一次咁样烧烤觉得好好玩。因为8个人,人多老板就俾左两个炉我地,岩岩好个个人都可以烧到。烧烤有几种唔同既调味料: 牛油、豉油、蒜蓉、辣酱等等,选择多而且任拎,唔洗加钱!全部串好晒一串串好方便,有好多唔同既肉类:牛肉、猪肉、鸡翼、脆皮肠、秋刀鱼、厨司肠......睇到就已经流口水! 对于唔中意食猪既我黎讲,烧猪肉串好好味,好香,好有味! 肋骨仲有D香草系面,我谂老板即使提供唔同酱汁,但系都会先腌肉,一D都唔求其。除左肉之外当然唔少得蔬菜啦!有烧烤必备既鸡脾菇同脆肉瓜!搽酱汁烧劲入味!仲有电视睇,可以慢慢食慢慢睇慢慢倾下计!最后我地食左差唔多3个钟,其实几抵食, 款式超多,食物质素唔错,仲一人送两罐汽水,最紧要系平呀!!!!!!!!
一落到去唔系好爆场,可能7点几太早啦~觉得好空旷、地方够大、通风,烧烤唔会焗而且唔会搞到成身浓浓烧烤味! 一坐底见到个炉已经好想烧,因为第一次咁样烧烤觉得好好玩。因为8个人,人多老板就俾左两个炉我地,岩岩好个个人都可以烧到。 烧烤有几种唔同既调味料: 牛油、豉油、蒜蓉、辣酱等等,选择多而且任拎,唔洗加钱! 全部串好晒一串串好方便,有好多唔同既肉类:牛肉、猪肉、鸡翼、脆皮肠、秋刀鱼、厨司肠......睇到就已经流口水! 对于唔中意食猪既我黎讲,烧猪肉串好好味,好香,好有味! 肋骨仲有D香草系面,我谂老板即使提供唔同酱汁,但系都会先腌肉,一D都唔求其。 除左肉之外当然唔少得蔬菜啦!有烧烤必备既鸡脾菇同脆肉瓜!搽酱汁烧劲入味! 仲有电视睇,可以慢慢食慢慢睇慢慢倾下计!最后我地食左差唔多3个钟,其实几抵食, 款式超多,食物质素唔错,仲一人送两罐汽水,最紧要系平呀!!!!!!!!