2024-12-15
睇完上一篇食评本身都有啲担心,因为自己同朋友都系睇完IG广告所嚟试,好彩嘅系无想像中咁差😂以前仲系校长烧肉时食过,啲烧肉腌味就真系同一只味,其他已经无记忆。今次单纯嚟食鸡煲打边炉。老实个幸福轮盘真系好阻订😂个盘系转得但根本唔会转,摆食物啲碟唔系统一size,亦唔系刚好陷落个轨度会突出嚟,一转根本就会扫跌个轮两边两个位啲碗😂全晚我哋个轮系无转过。4人送嘅个杯水果茶,即系杂果宾治,可能太耐无饮过呢啲饮品,又觉得几好味,又唔系好甜,都ok嘅,不过真系好大杯又多冰,饮唔哂😂至于食物,一开始送个个点心拼盘就麻麻地。包类都唔太得,太厚面粉,烧卖正常但暖嘅,之后再叫咗两次烧卖,第一次都系暖嘅,第二次就同第一次虾饺就够热了。👍🏻但个炸馒头唔知点解炸到入面系硬嘅,雪咗好耐?个鸡都正常嘅,但唔知系咪只鸡偏细所以份量唔系话好多,打边炉啲料都正正常常。第一次叫个啲就嚟唔够数,第二次嚟嘅就足数了。同埋肥牛的确系轮盘上面个碟(相中个碟)叫靓仔啲,之后嚟嘅都系普通肥牛,但又唔系太差,都新鲜嘅。蟹柳ok但狮子狗太粉,腌萝卜好食😂呢餐$200唔使,我觉得对得住个价先,唔期望佢好好,但亦未至于去到太差嘅地步,有时唔想一食
今次单纯嚟食鸡煲打边炉。
但个炸馒头唔知点解炸到入面系硬嘅,雪咗好耐?
呢餐$200唔使,我觉得对得住个价先,唔期望佢好好,但亦未至于去到太差嘅地步,有时唔想一食鸡煲边炉都比成3百几蚊,但又想过下口瘾又有个地方坐下倾计嘅,呢度都不失为一个选择嘅。
我自己今次同朋友嚟嘅感想就系,对得住个价钱又唔系话真系太差,至少食完唔系觉得连$200都蚀咗比佢。但我地只系鸡煲+边炉,烧肉刺身其他熟食完全无试到,所以不作个啲嘅评论。