2013-07-22 1295 浏览
看完开饭的那些年特辑,想起好耐无去过明将,有啲怀念以前坐系明将食到饱嘅日子,一于黎食下先。去到旺角店,超多人,去左行阵街先返黎等位,大概等左四十分钟先有位。加价加到五十三蚊,比例算少,但而加有个半钟时限,其食要食饱,个半钟够哂嘅。餐具,寿司碟,盖等,一如以往都系黏立立嘅,店员都系ok串嘅,不过黎得明将,你又期望啲咩呢?基本上唔难食,寿司带都清得几快,唔太担心话隔左好耐。但旧饭真系好差,无饭味都唔紧要,仲好烂,一旧劲黏口,仲要好大件认真难咽下。军舰紫菜已经软左,不过从无谂过会系新做。最爱佢嘅蛋沙律军舰,真系无估到沙律同寿司会夹。无左甜蛋寿司,变成左煎蛋饼(?),有几条蟹柳丝又几得意㖞。八爪鱼好硬,硬到咬唔开。鱿鱼(?)好腥,其他啲都ok。黑椒鳗鱼,卖相有惊喜,味道都系,鳗鱼汁加黑椒同葱又几正㖞。杂果沙律军舰,真系笑左,咁都做得寿司,虽然系咁,我几乎每次都会食。炸带子军舰同样好好笑,半边带子就咁放上去,咪系急冻带子嘅味啰。除左啲用具污糟啲之外,卖相都唔系好差啫。但最唔明系点解条带要摆到咁迫,转到咁上下就有一碟跌落黎。前面卡坐位小姐认真唔好彩,佢个手袋开左,碟寿司咁啱跌左入去,一袋都做鱼籽…

八爪鱼好硬,硬到咬唔开。鱿鱼(?)好腥,其他啲都ok。

除左啲用具污糟啲之外,卖相都唔系好差啫。

但最唔明系点解条带要摆到咁迫,转到咁上下就有一碟跌落黎。前面卡坐位小姐认真唔好彩,佢个手袋开左,碟寿司咁啱跌左入去,一袋都做鱼籽……店员完全无清洁嘅意欲,纸巾都无比,净系叫比返只碟佢。

跌左好几次,好彩我同友人都连盖带碟接住,我得自己好似玩紧杂耍咁。
2013-06-22