2021-09-03 1044 浏览
系观塘番工既人都知道lunch hour系几甘恐怖,好多餐厅都要等位,有时真系宁愿外卖番office舒舒服服甘食算。有时谂唔到食咩,又想悭钱都会去素食市场买饭。而帮衬得最多就系呢间福德缘素食,因为真系好平,食三𩠌饭都系34蚊,外卖就加多1蚊,同埋佢地既素食选择都系蔬菜为主,食多d菜对身体都好d,唔想成日系出面食到甘heavy。选择方面,每日都有七八款,日日都唔同。味道方便,比较清淡,食到食物既原味道,无味精,食完唔会口喝,蔬菜都系新鲜爽脆。而我最钟意系嘅菜式系鲜竹卷,腐皮入边包住嘅系腐竹,无素肉,用酱汁煮过,非常入味。至于附送嘅餐汤系比较清淡,唔太饮得出用咩煲,好似饮到有冬瓜。如果堂食嘅话,饭同汤都系任装。

外卖自取