2022-11-07
今日睇完早场之后,可能因为未食早餐超肚饿谂住打下便炉食放题满足下自己个胃旺角朗豪坊附近有d新起既大厦 附近有好少好精致既食店经过美联大厦果然有麻辣火锅放题店”见见面”最钟意食麻辣又钟意试新野既我就即管试下可能因为午市,入到去唔算多人好快就安排到位 一坐埋去个碗好吸引到我,系中式喜庆感觉既碗,上面仲写住家的感觉房出面一样 ,一开始食咗鸡先 ,份量唔算多,但都够两个人食 佢地有分A,B,C餐我哋第一次食咗最平嘅288先,午市仲有6折好抵头盘食刺身先,未试过打边炉前才会有刺身,有三文鱼刺身,甜虾, 吞拿鱼等等 唔太够喉不过今日嘅主菜系火锅 所以都ok啦🤣个汁我觉得淡咗啲,可能因为我自己钟意重口味 ,偏向清淡嘅朋友会喜欢食完鸡煲就上麻辣火锅,我同朋友叫咗小辣 个火锅一上我哋都话 ,因为真系好大个😝 入面血红嘅颜色, 大量辣椒花椒,畀我感觉到应该好麻辣好正当然不负我所望 ,佢个麻辣感觉 我就咁饮一啖汤底都feel到即插我鼻孔在上脑就系呢一种麻辣感 我记得n年前返大陆食过,但唔记得边间辣得好爽好醒神 任食嘅配料好多款岩我口味,因为我本身系小丸子 ,所以乜嘢丸我都钟意 叫咗龙虾丸海胆丸蟹籽
超肚饿谂住打下便炉食放题
满足下自己个胃
旺角朗豪坊附近有d新起既大厦 附近有好少好精致既食店
经过美联大厦果然有麻辣火锅放题店”见见面”
最钟意食麻辣又钟意试新野既我就即管试下
可能因为午市,入到去唔算多人
好快就安排到位
房出面一样 ,一开始食咗鸡先 ,份量唔算多,但都够两个人食
佢地有分A,B,C餐
我哋第一次食咗最平嘅288先,午市仲有6折好抵
食完鸡煲就上麻辣火锅,我同朋友叫咗小辣
个火锅一上我哋都话 ,因为真系好大个😝
入面血红嘅颜色, 大量辣椒花椒,畀我感觉到应该好麻辣好正
就系呢一种麻辣感
我记得n年前返大陆食过,但唔记得边间
辣得好爽好醒神
叫咗龙虾丸海胆丸蟹籽丸芝士丸
最钟意就系未食过嘅黄金烧 ,入面仲有麻薯喺入面烟烟韧韧好正
我都系牛魔王🐮
叫咗几碟牛, 有安格斯牛柳, 封门柳,牛板键同牛匙仁
当中既特级封门柳最深记忆
因为好爽,加埋麻辣汤底好入味
我哋total ko咗七碟牛, 同埋响铃支竹丸子等配料
食埋个movepick甜品 估唔到平价火锅都有movepick雪糕食
饱到大满足咁离开
下次晚市再来先!