2024-07-25
寻日同旧同事去湾仔食左一碗喇沙海皇锅米线,分享比大家听听。😋首先讲讲汤底,喇沙嘅汤底唔算浓郁但都食到有椰香味,而且都真系辣。不过,整体来讲,汤底比我期望中少咗啲层次感,可能椰汁唔够多。🔥🥥米线方面,份量非常足,真系大件夹抵食。但米线有点腍,唔够弹牙。配料方面,除左豆付卜同赤贝就无其他...🦐服务态度真系麻麻。听其他食评讲过,呢度嘅服务态度一般,但亲身体验后真系感觉唔好。当时有个四眼哥哥,行过我哋枱几次,但完全唔理我哋要落单同卖单嘅手势。仲有,米线同D点心都未食完,就急住嚟收走,好彩我叫停佢,真系有啲烦。👓😒总结来讲,呢碗喇沙米线锅喺茶楼黎讲都算特别同埋唔太贵,尤其系份量方面确实值得一试,但味道方面就唔好有期望,同你系屋企煮差不多。同埋服务态度确实需要改善。如果你想揾平价茶楼,唔介意服务态度嘅话,可以一试。👍希望呢篇食评可以帮到大家,睇下你哋有冇同样嘅感受。🍜✨
希望呢篇食评可以帮到大家,睇下你哋有冇同样嘅感受。🍜✨