2018-03-19 515 浏览
话说一个闷爆既星期六,原本谂住喺屋企煲埋未睇晒既剧。临时被朋友叫出去,要帮佢检视吓佢黎紧日本半个月之旅既行程。咁啱九龙湾新开咗ZOFF,想去睇吓有无合适既眼镜,大家就约咗喺九龙湾见面。睇晒眼镜就想揾个地方坐低食嘢同倾行程,㨂咗喺吉豚屋。我哋两个一人叫咗一个豚肉寿喜烧锅乌东。最衰我无影个MENU,唔系可以比你哋睇返佢个寿喜烧锅有几咁图文相符。一半既火锅面比豚肉覆盖咗,下面就填满晒芽菜同椰菜,本身我系一个怕食芽菜既人,我真系被佢芽菜既数量吓亲。我怕食煮唔熟芽菜𠮶阵草青同生生哋既味,所以我KEEP住煮佢耐啲先食。出奇地芽菜劲好味,条条都肥嘟嘟好饱满。豚肉份量好够,再加上碗乌东,我饱到晚饭都唔系几食得落。阿里山乌龙菊花茶-朋友有啲唔舒服,所以㨂咗呢杯清清哋,一大包茶叶同菊花,真系健康之选话梅柑桔咸柠蜜-分开上既话梅粒同柑桔咸柠蜜,等你可以整开啲话梅肉自己放入杯入面。自从我心爱既吉野家转咗另一款乌东,我再无平价寿喜烧一人一锅既心水。宜家吉豚屋已经成为咗我新既心水啦❤️

豚肉份量好够,再加上碗乌东,我饱到晚饭都唔系几食得落。

2018-03-10