因为工作嘅缘故终于有机会是到沙田嘅ikea 🧚🏻‍♂️,仲系新年期间,所以餐牌应该都系新年限定菜式,选择好似冇平时咁多,不过加咗羊髀猪仔髀呢啲限定菜式,几符合过年嘅气氛。𠮶日去餐厅嘅时间都比较夜,本身想试埋猪仔髀,见到$18/件几抵食,亦都有唔少食客都叫咗,点知去到order ,staff先话冇晒😕所以最后叫咗金沙虾球伊面,同埋牛扒,加埋餐汤同蔬菜薯饼,两个人share😆都算饱同埋人均唔使$100,同区来讲算几抵食。金沙虾球伊面几好食,咸蛋黄皮衣好浓郁,同埋啲虾都好弹牙,个人觉得值得encore,如果食得浓可以加啲盐落个面度,应该会好食啲。牛扒就不过不失,70几蚊来讲算几抵食,个酱好好食,牛扒熟度都系8成左右,不过啲筋位就有少少难咬,但系整体都唔错😆😆😆😆😆

2023-01-26
  • 墨西哥酱牛扒