试新嘢!朋友约太子食饭,上openrice选了好几间,最后投票选了呢间。打开menu价钱的确很抵,寿司平均都系十蚊一件。而且仲有特式西餐选择,menu内我照片也拍得漂亮,看到经以胃口大开。我欣赏他们的创意,创如以鱿鱼包边的花之恋,煎鸡扒放底乔麦面放面的摆盘方式。第一道上桌的是烧菠萝+烧mini甜薯。上枱时菠萝还在出烟,卖相十分吸引。不过食家朋友仔话不够甜。我觉得清清哋还ok。而且十蚊一大串,好抵食。 之后是烧鲭鱼,一向不太喜欢食鱼的我,对呢条烧鲭鱼真系掘目相看,卖相一流之外,外层香脆鱼仍保持水份,唔似市面其他成日干争争,系我人生至此食过最好味嘅烧鲭鱼。 寿司方面正常货式。火炙剑鱼有惊喜。玉子和腐皮寿司都系hiden menu,落单时问先有。军舰反而卖相麻麻,麻麻到连相都无影,外观好争鲜feel, 朋友食的海胆军舰更是完全中伏。 烧一口牛好抵食,$68成只碟咁大嘅烧汁薄牛扒切开,上面有萝白蓉同生葱,有啲怀石照理feel, 中西合壁。 蟹粉炒杂菜,失望,价钱贵份量少无蟹粉味,虽然唔难食。 柚子雪葩,碎冰放底,原只冰冻柚子外壳内藏自家制柚子雪葩,好好味,超r
试新嘢!

烧菠萝 烧迷你甜薯
烧鲭鱼
寿司
炸软款蟹卷
烧一口牛
蟹粉杂菜
蟹粉炒杂菜,失望,价钱贵份量少无蟹粉味,虽然唔难食。
柚子雪葩
柚子雪葩,碎冰放底,原只冰冻柚子外壳内藏自家制柚子雪葩,好好味,超refreshing。原本有桃同柚子选择,但桃已被旁边枱醒目一早留咗,见到旁边桃好似拳头咁大而柚子只有网球咁大,原本有少少唔开心,但柚子酸酸甜甜又的确好好味,食到肚满肠肥后吃一口的确来一个小清新,划上一个完美句号。虽然相对其他食品$58买个网球是有点小贵,但还是下次会再encore

题外话/补充资料: 食满500可以免费join会员,下次9折
2015-07-02
烧鲭鱼