2016-11-09 402 浏览
吊颈都要抖下气,忙完之后紧系要食番d钟意嘅野奖励下自己啦,我一向都好钟意食泰国菜,因为d野食都好开胃,味道都岩我口味。今日闲日差唔多夜晚9点左右食,出面都有人排队。呢到消费满200蚊仲有一份小食送,我地就简左生虾。生虾仲配左个汁,酸酸地点黎食都几开胃,而且虾都唔会腥,做前菜开下胃都唔错。我地仲叫左个大嘅小食拼盘,拼盘有虾饼、虾片、鱼肉饼、串烧、春卷,想样样都食d个话就要叫呢个啦。当中比较特别既系个虾片,虾味妹浓,同平时食开嘅虾片好唔同,但个虾饼就普通,唔够弹牙。串烧系有猪同鸡串,鸡串好好食,肉都好滑而且个汁系有d椰奶味,味道好夹又唔会干争争,但个猪就好韧唔系几好食。平时系出面食泰式嘅烧猪颈肉都好好食,所以今次都叫左,但系呢到既烧猪颈肉就唔推荐大家食啦,有d干同韧,最重要嘅系一d都唔香,食落去冇咩味。炒金边粉推荐大家可以试下,甜甜地咁好香好好食,佢仲加左d芽菜同鸡肉,食落去口感都几丰富,而且又唔会有油腻嘅感觉。另外,食泰国野就紧系要叫生菜包肉碎,呢到既就一般,不过不失啦,只系d生菜大得济,食得有d麻烦。野饮大家都系叫青柠梳打同醎柠梳打最后都系每人100蚊左右,真系好抵食,而且又好味,唔怪

今日闲日差唔多夜晚9点左右食,出面都有人排队。

呢到消费满200蚊仲有一份小食送,我地就简左生虾。
生虾

小食拼盘

烧猪颈肉
炒金边粉
生菜包肉碎
野饮大家都系叫青柠梳打同醎柠梳打
青柠梳打
最后都系每人100蚊左右,真系好抵食,而且又好味,唔怪得咁多人排队啦👍🏻
生虾
小食拼盘