今天趁番工前嘅空档揾海港城工作嘅朋友仔食个lunch吹下水,佢话带我食平野,我心谂尖沙咀都会有平野食,唔系嘛?一于跟佢去试试,粮尾好穷困呀阴公六合小厨位置就喺海港城对面行前小小嘅商业大厦7楼,非常就脚,尼座商业大厦应该有数间食店,皆因楼下有好多姐姐哥哥派传单拉客,非常有热诚而朋友仔选择尼间六合小厨,一定有原因,信佢,嗯一入到店内,姐姐非常有礼貎咁招呼我地,仲话唔好意思,今日比较多人要搭台,唔紧要啦!明白嘅其实当时只系中午十二点半,但已经有八九成入坐率,真系旺场坐低睇睇餐牌,终于明白点解咁旺场,因为价钱相宜,而且选择亦非常多唔想食饭的话仲有车仔面或茄汤米线选择,照顾不同客人嘅口味点餐期间姐姐先送上热辣辣例汤一碗,味道好甜,无味精,非常窝心朋友拣左碗招牌车仔面,好大碗,𩠌料整齐咁舖喺米粉面,卖相讨好,非常足料,我试左件牛腩,好林好入味,有水准我叫左碗叉烧茄汤米线,鲜茄汤非常浓郁,味道调教得刚刚好,叉烧分量好多,成碟例牌咁多,味道亦好好,好抵食,推介跟餐加7蚊配涷柠茶,算合理,但我无叫,悭番招牌logo几醒目,名又改得好,六合常中嘛朋友仔话尼度晚市系做小菜的,同样好多选择价钱相宜,佢地成班同

而朋友仔选择尼间六合小厨,一定有原因,信佢,嗯

其实当时只系中午十二点半,但已经有八九成入坐率,真系旺场

唔想食饭的话仲有车仔面或茄汤米线选择,照顾不同客人嘅口味

例汤

六合招牌面

茄汤叉烧米线

冻柠茶

跟餐加7蚊配涷柠茶,算合理,但我无叫,悭番

招牌logo几醒目,名又改得好,六合常中嘛

朋友仔话尼度晚市系做小菜的,同样好多选择价钱相宜,佢地成班同事都成日帮衬,下次一于拉埋屋企人黎试下先,大家有机会都来试试吧

午餐
六合招牌面